Deelname van HG aan RVG’s BlogBox: kwalitatieve content door influencers

  • Een oprechte match met influencers
  • Kwalitatieve content
  • Op basis van een barterdeal
  • Gegarandeerd resultaat van exposure

Inmiddels een begrip geworden: de BlogBox van RVG. Een box met 5 of 6 verrassende producten, die naar 20 bloggers wordt verstuurd. Door de vooraf grondig uitgezochte match maken de bloggers content vanuit oprechte interesse in de producten. Dit maakt het dat de bloggers bereid zijn om samen te werken middels een barterdeal. Geen hoge kosten voor een promotie, maar een oprechte match tussen product en blogger.

Voor merken is dit dé manier om met een kleinere oplage van producten influencer marketing in te zetten. Voor bloggers dé manier om kennis te maken met nieuwe merken en producten, die hen inspiratie geven voor nieuwe content.

De uitdaging: de juiste match vinden met influencers

HG, aanbieder van effectieve producten voor reiniging, onderhoud en herstel in en rondom het huis, liep tegen uitdagingen aan waar veel andere merken ook mee te maken hebben. Hoe bereik je meer exposure voor je merk door middel van influencer marketing, zonder een enorm marketing budget? En hoe zorg je ervoor dat de promotie oprecht is en ook zo overkomt bij de doelgroep?

De juiste match vinden met influencers kan een tijdrovende klus zijn. Daarnaast werken influencers regelmatig op basis van een fee of vragen bij een barterdeal producten met een hoge waarde. En hoe zorg je dat de content die de influencer maakt voortkomt uit écht enthousiasme of interesse? Om deze uitdagingen op te lossen, biedt RVG de BlogBox. Om te bewaken dat er een oprechte match is, moet het merk passen bij het gekozen thema en de interesses van de bloggers. HG kwam o.a. in aanmerking voor de BlogBox met het thema Wonen. Met de nieuwe Eco producten van HG konden de bloggers praktische huishoudtips en hun eigen ervaringen delen met hun volgers.

Werkwijze: HG levert producten, RVG regelt de matches en gegarandeerd resultaat

HG heeft daarom afgelopen jaar in meerdere edities opnieuw succesvol deelgenomen aan de BlogBox. Voor HG een uitkomst: op basis van een barterdeal, met kleinere oplages inzetten op influencer marketing. Zonder de tijdrovende taak om op zoek te gaan naar influencers. Want dat heeft RVG opgepakt. Op basis van het brede bloggers netwerk van RVG, zijn de juiste matches gevonden met de bloggers die interesse hadden in het thema.

Door het specifieke thema van de blogbox, zijn de producten voor de blogger door het gespecialiseerde team van RVG direct in een redactioneel kader gezet. Doordat de influencers vrij zijn in de wijze waarop ze de producten aan hun volgers laten zien en de inhoud hiervan, is oprechte en natuurlijke content het gevolg!

blogbox-rvg-annefunhealthyfood blogbox-rvg-lifesabout

Bronnen: Instagram annefun.healthyfood en _lifesabout_

Door de samenwerking van RVG met de geselecteerde bloggers, kunnen er afspraken gemaakt worden over de hoeveelheid exposure die geplaatst moet worden en levert elk verzonden product een gegarandeerd resultaat op. Daarnaast heeft RVG HG geadviseerd in het verspreiden van de boodschap over de BlogBox, door de bloggers te taggen. Hiermee wordt niet alleen directe exposure veroorzaakt bij de volgers van de influencers, maar dient het ook als content binnen het netwerk van HG zelf.

HG over het resultaat van de BlogBox: 

“Het levert ons zeker veel op. Nieuwe links naar onze producten en leuke content van bloggers/influencers.” 

Eenmalige deelname BlogBox zorgt voor duurzame content

De deelname van HG aan de BlogBox heeft niet alleen op korte termijn exposure opgeleverd, maar zorgt ook voor bruikbare, duurzame content. Zo zorgde bijvoorbeeld de deelname aan de Stay@Home blogbox voor ruim 15 blogs waarin de producten en een link naar de website van HG is opgenomen.

Een greep uit deze blogs over HG:

Ook deelnemen aan een BlogBox? Schrijf je in!

Contact arrow-right-icon