De BlogBox 2.0: knallend de zomer in

  • Een oprechte match met influencers
  • Kwalitatieve content
  • Op basis van een barterdeal
  • Gegarandeerd resultaat van exposure

Dat er in tijden van crisis goede initiatieven ontstaan bewijst ook onze BlogBox 2.0. Een tweede versie van de BlogBox die we inmiddels al zo’n 4 jaar uitbrengen. Een influencer marketing instrument waarmee je door middel van deelname in maar liefst 20 blogs en 20 instagram stories verschijnt!

Voor merken is dit dé manier om met een kleinere oplage van producten influencer marketing in te zetten. Voor bloggers dé manier om kennis te maken met nieuwe merken en producten, die hen inspiratie geven voor nieuwe content.

Verbindend thema vol content inspiratie

Het thema van onze meest recente BlogBox was “Vier de Zomer”. Uiteraard toepasselijk bij de tijd van het jaar en een periode waarin er weer van alles “mag”en was het verbindende element tussen de 6 deelnemende merken.

Dit verbindende element is ook een kracht van de BlogBox. Als blogger ontvang je niet een box vol producten, maar ontvang je een box vol blog onderwerpen en content! We zorgen dat alles bij elkaar past zodat de bloggers ervoor kunnen kiezen om alle producten uit de BlogBox in 1 blog te behandelen. Maar willen ze over elke product een apart blog maken, dan is dat ook mogelijk.

De vrijheid voor influencers staat voor ons hoog in het vaandel. Je bepaalt als blogger zelf welke content je maakt met de ontvangen producten uit de BlogBox. Een unboxing op Instagram stories en deze vermelden in een blog is bijvoorbeeld een optie. De producten noemen in verschillende passende blogs kan ook een voorkeur hebben. Is een blogger echt super enthousiast over een product? Dan wordt er vaak een specifieke review geschreven.

Exposure door 20 mama en lifestyle influencers

Ruim 20, door ons geselecteerde bloggers, ontvingen begin juli de “Vier de Zomer” BlogBox. Bij elkaar hebben zij meer dan 450.000 volgers op Instagram en bijna 1 miljoen unieke bezoekers. Kortom, deelname aan deze box zorgt voor een boost aan exposure en een enorme lading content! Dit keer voor de merken HG, Asmodee, Denksport, TafelzeilOnline.com, Micmacbags en KAYA sieraden.

Op moment van schrijven van dit stuk hebben de bloggers nog even de tijd om hun content te delen, maar zijn er ook al meer dan 200 Instagram stories gepost

Resultaat: exposure in blogs en via socials

Uiteraard is het bij iedere marketinginspanning belangrijk om te kijken naar het concrete resultaat. In deze BlogBox stuurde we zo’n 20 bloggers de goed gevulde box. Elk merk heeft na afloop minimaal 20 Instagram stories waarin ze genoemd worden met een tag, 20 blogs waarin hun product met gewenste URL is opgenomen en daarnaast een aantal Instagram posts en/of Facebook Posts. Zo schreef Mamaliefde deze blog en Favoriete plekje deze.

Meer effect uit een deelname aan de BlogBox halen? Zorg dan dat je de content van de bloggers ook gebruikt voor jouw eigen social media kalender. Want wat is er sterker dan wanneer iemand op een redactionele wijze over jouw product vertelt?

Kijk hier wanneer je deel kunt nemen aan de volgende BlogBox!

Ook deelnemen aan een BlogBox? Schrijf je in!

Contact arrow-right-icon