Numatic vertelt: Onze ervaring met de Blogbox

De Blogbox, hét influencer marketing instrument om de zichtbaarheid van jouw merk te vergroten. Dit klinkt voor veel merken als een goede manier om kennis te maken met de invloed van bloggers en influencers. Numatic nam deel aan de eerste Blogbox van 2022. Ze vertellen graag hoe zij de impact hiervan ervaren hebben.

Numatic is een merk dat al vele jaren een vrolijke lach tovert op ieders gezicht door kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid te combineren in al hun schoonmaakproducten. De Henry en Hetty stofzuiger is na 40 jaar niet meer weg te denken.

De samenwerking tussen Numatic en rvg media & impact startte al jaren geleden met de lezersacties. Toen Numatic enthousiast vertelde over de nieuwe website die nu ook op consumenten is gericht, adviseerde we een  stap te zetten in de wereld van influencer marketing. De Blogbox was hiervoor het perfecte middel. 

 

Numatic: ‘Verrassend om te zien dat er iemand content plaatst op Instagram en dat een ander zo enthousiast is en tot aankoop overgaat’.

 

Doelstelling van de deelname aan de Blogbox was voor Numatic om te ervaren hoe zo’n samenwerking in z’n werk gaat én welke content en reacties daaruit voortvloeien. Influencer marketing is een andere tak van sport dan zij gewend waren. Door de nieuwe website (My Henry) werd het extra interessant om te kijken naar de impact in de doelgroep als zij op een andere manier aangesproken worden.

Rvg vroeg Mirjam (marketing manager Numatic) wat haar het meest is bijgebleven. “Aangezien Numatic al jaren binnen de groothandelaren branche zit, was het voor ons nieuw om de stap te maken naar de consument. Nadat de eerste bloggers begonnen met content plaatsen zagen we een aantal orders binnenkomen. Tevens waren veel van mijn collega’s verrast over de moeite die gestopt wordt in het maken van de content door de bloggers” aldus de marketing manager. “Er zijn zelfs een aantal kleine ondernemingen met de Henry stofzuigers op de plank, die geprofiteerd hebben van de exposure door middel van de Blogbox.”

 

Numatic: ‘Deelname aan de Blogbox zou ik zeker aan een ander adviseren. Het is laagdrempelig en kostentechnisch een echte aanrader’.

rvg-media-impact

 

Ook al was de doelstelling van Numatic om in eerste instantie vooral kennis te maken met influencer marketing, is er ook directe sales gerealiseerd. Numatic had ervoor gekozen om een kortingscode in te zetten. Aan de hand van deze code hadden ze direct inzage van de verkoop die voortvloeit uit de content. Binnen de geldigheidsperiode zijn er zo’n 25 Henry en Hetty spraymops verkocht. Aangezien we met de Blogbox duurzame content creëren verwachten we dat ook uit de ruim 20 blogs die nu online staan, sales zal voortkomen.

Numatic heeft heel goed begrepen dat het bij de Blogbox niet alleen gaat over de content die door de bloggers wordt geplaatst. De links van de blogs kunnen ze delen op hun eigen website en social media. Daarnaast kunnen ze binnen hun eigen dealernetwerk laten zien welke activiteiten zij initiëren op het gebied van verkoopondersteuning. Zo heeft Numatic een eigen magazine ( NuMagazine) waarin zij vol enthousiasme vertellen over de content die is verschenen d.m.v. hun deelname aan de Blogbox.  

 

Numatic: ‘We beoordelen onze samenwerking met een 9’

 

Meer weten? Download hier de Blogbox infographic.

Lees hier de vijf meest gestelde vragen over de Blogbox

Klik hier! arrow-right-icon