Het succes van de Happy Mom BlogBox

  • Een oprechte match met influencers
  • Kwalitatieve content
  • Op basis van een barterdeal
  • Gegarandeerd resultaat van exposure

Na meer dan 25 verzonden BlogBoxen heeft ons concept bij veel merken een vaste positie gekregen binnen hun influencer marketing activiteiten. Zelfs in het begin van de corona crisis was het voor merken een uitstekende manier om op een budgetvriendelijke wijze de online consument te bereiken middels bloggers. En een extra voordeel: deelname aan een BlogBox kost een merk vrijwel geen tijdsinvestering, ook dat is in deze tijd van extra waarde geweest.

Er kwamen vaker uitdagingen met leveringen en we merkten een groeiende behoefte aan duurzame content, naast de eenmalige exposure. Daarom ontwikkelde we de BlogBox 2.0.

BlogBox 2.0

Bij de eerste BlogBoxen lag de focus met name op de exposure die influencers genereren op Instagram. Afgaand op de behoefte van onze partners hebben we binnen de BlogBox 2.0 de focus gelegd op een combinatie van exposure op de websites van de bloggers en hun social media. Op deze manier werk je als merk zowel aan exposure op korte termijn als aan duurzame content. Alle blogs met links die n.a.v. een deelname aan de BlogBox gepost worden dragen uiteraard bij aan de zoekresultaten in Google.

De vrijheid voor influencers blijft. Je bepaalt als ontvangen blogger zelf welke content je maakt met de producten uit de BlogBox. Een unboxing op IG stories en deze vermelden in een blog is bijvoorbeeld een optie. Maar de producten noemen in verschillende passende blogs kan ook. Is een blogger echt super enthousiast over een product? Dan wordt er een specifieke review geschreven.

Exposure door 15 mama en lifestyle influencers

We besloten in deze BlogBox 2.0. variant een Happy Mom Box te verzenden, om merken de kans te geven veel exposure te genereren in de periode voor Moederdag. En dat is gelukt! Ruim 260.000 unieke bezoekers zagen de producten van Capi, Jéh Jewels, Curver, Asmodee en Magix voorbij komen en er werden meer dan 250 stories gepost inclusief het taggen van het merk. Dit was slechts het resultaat op het moment van de evaluatie, we zien de exposure nog steeds voorbij komen en de cijfers groeien. Tof om te zien!

Benieuwd naar de verschillende blogs rondom de Happy Mom Box? Cindy van Otis Oh schreef een uitgebreide blog met Moederdag tips voor haar volgers, of beter gezegd, de mannen van haar volgers. Maud van Leuk Met Kids deed het anders en nam de producten uit de Box mee in haar algemene cadeautips. Maar ook LieksHome schreef een prachtige blog.

LieksHome-over-Happy-Mom-BlogBox

Het resultaat

Uiteraard is het bij iedere marketinginspanning belangrijk om te kijken naar het concrete resultaat. In deze BlogBox stuurde we 15 bloggers de goed gevulde box. Elk merk had na afloop minimaal 15 IG stories waarin ze genoemd werden met een tag, 15 blogs waarin hun weblink is opgenomen en daarnaast een aantal IG posts en/of Facebook Posts.

Happy-Mama-BlogBox

Meer effect uit een deelname aan de BlogBox halen? Zorg dan dat je de content van de bloggers ook gebruikt voor jouw eigen social media kalender. Want wat is er sterker dan wanneer iemand op een redactionele wijze over jouw product vertelt?

 

Ook deelnemen aan een BlogBox? Schrijf je in!

Contact arrow-right-icon