Plannen, planning, een plan

29-10-2019

Volgens mij heeft iedereen op school het erin gestampt gekregen: een goede planning (en je daaraan houden) is ont-zet-tend belangrijk. Als ik echter om me heen kijk, zie ik dit bij veel bedrijven laag op het prioriteitenlijstje staan. 

In theorie weet elke eigenaar, marketing- of communicatiemanager dat het handig is om aan het einde van het jaar een plan voor het nieuwe jaar te maken. Je maakt immers ook een begroting of omzetplan. Echter blijkt vaak in praktijk dat dit toch niet lukt. Meer dan eens horen wij dat merken wel een begonnen zijn aan een concrete planning voor 2020, maar dat de ad-hoc werkzaamheden van het laatste (en vaak zo belangrijke) kwartaal teveel tijd hebben gekost.  

En ok, ik zal eerlijk zijn… ook wij hebben moeite met het tijd vrijmaken voor het maken van een goede planning voor het nieuwe jaar. Inmiddels hebben wij hiervoor onze oplossing gevonden. We blokken een dag of avond om zonder laptops en telefoons eens te praten over onze plannen, wensen en verwachtingen voor het komende jaar. In een tweede sessie maken we deze direct concreet op maandniveau. Wat zijn onze doelen, welke partijen hebben we nodig om deze te realiseren en wanneer moeten we starten met deze projecten. Alleen dit al zorgt ervoor dat we het nieuwe jaar niet te laat beginnen en dat andere partijen tijd voor ons reserveren.

Dit hebben we ook vertaald in onze mediaweken. Een stok achter de deur om (met ons) eens te gaan zitten en echt te brainstormen over mogelijkheden in het nieuwe jaar of kwartaal. Ook al weet je nog niet welke producten je precies gaat uitbrengen, of wanneer je advertenties gaat inkopen. Wel weet je wat de doelgroep van jouw merk is en wanneer je verkoopcijfers een boost nodig hebben Door die momenten alvast te claimen in onze planningen en eens goed te kijken welke verschillende doelgroepen we voor je kunnen bereiken, zorg je dat je niet mis grijpt. Ook kun je vast rekening houden met je voorraad en een deel reserveren voor bartersamenwerkingen.

 

Elke jaar weer moeten we nee verkopen aan ontzettend goede voorstellen, simpelweg omdat de planningen al vol zijn. Zo jammer! En wanneer je een goede planning maakt, heb je aan het eind van elk jaar weer tijd over voor je volgende waterdichte planning ;).

 

Plannen, planning, een plan