5 x waarom de BlogBox: de wooneditie

Wie ons een beetje volgt kan het niet ontgaan zijn, de BlogBox van rvg media & impact is een hit. Niet alleen voor de merken die op deze budgetvriendelijke en laagdrempelige manier iets willen doen aan influencer marketing, maar zeker ook bij de bloggers die de boxen ontvangen. De BlogBox van oktober, dé WoonBox, is toch wel mijn favoriet. Waarom? Ik geef het je met 5 voorbeelden weer.


1. Mooie fotografie

Sommige producten zijn praktisch, handig en wil je écht hebben, maar zijn niet eenvoudig om gezellig, mooi of stijlvol te fotograferen. Echter zien we dat woonbloggers daar hun hand niet voor omdraaien. Wat te denken van een elektrisch kussen. Klinkt niet meteen heel sexy. Maar Juudithhome laat zien dat het wel prachtig eruit kan zien.


2. Meer dan een plaatje

Hoewel het bij Instagram en blogs veel over “de plaatjes” gaat, geeft de influencer uiteraard ook aan wat hij of zij vindt van de producten uit de BlogBox. Deze redactionele aanbeveling is voor elk merk uiteraard een plus.

 


3. Onderdeel van een breder woonproject

Als deelnemend product aan de WoonBox kan je ineens voor de influencer aanleiding zijn voor een mini-make over. Dat zagen we bijvoorbeeld gebeuren door de wanddecoratie van Sofa Company. Blogger Styled by Marit besloot deze niet simelweg een plek te geven, maar meteen de tafel de schilderen en er bijpassende styling bij te zoeken. Prachtig!


4. Meerdere toepassingen

Een BlogBox geeft bloggers en influencers de ruimte om met de toegestuurde producten op hun eigen creatieve manier aan de slag te gaan. Er zijn afspraken wat betreft de hoeveelheid exposure en tags, nooit over de inhoud. Maison Belle laat zien dat bijvoorbeeld deze drinkglazen ook op een andere wijze fantastisch in het interieur passen.


5. Onderdeel van het interieur

Uiteraard selecteren we de bloggers o.a. op basis van hun interieur. Er moet immers wel een match zijn met de inhoud van de WoonBox. We zien dan ook een jaar na het verschijnen van de vorige box nog regelmatig BlogBox-items terug in het interieur van de 25 bloggers. Het was dan ook heel tof om te zien dat MissJettle het plaid van ByBoo vast in haar interieur heeft opgenomen. Zo zagen we deze bijvoorbeeld ook in het TV-programma Eigen Huis & Tuin, zij maakte een item met en over deze blogger (nieuwsgierig? Op de IG-pagina van MissJettle vind je het fragment van het programma onder de hoogtepunten).

En ik geef toe. Feit dat ik mijn eigen huis aan het verbouwen ben en daarom dol ben op interieur-inspiratie zal er ook iets mee te maken hebben ;).

Enthousiast over de woonbox en denk je dat jouw product hierin niet mag ontbreken? Neem gerust contact op voor de ins&outs.

Groet,

Leonie

 

Lees meer

Bekijk meer nieuws arrow-right-icon