De 5 meest gestelde vragen over de Blogbox

Door de oprechte samenwerking tussen blogger en merk bereik jij binnen no time de doelgroep die aansluit bij jouw merk.  Al meerdere jaren verzorgt RVG voor veel merken een ultiem exposure moment. Een Blogbox deelname is voor de teamleden van RVG gesneden koek, zij weten precies wanneer het interessant is voor een merk om deel te nemen aan deze laagdrempelige manier van influencer marketing. Dat het voor de meiden van RVG allemaal duidelijk is, betekent niet dat het voor iedereen zo is. Muriël heeft daarom de 5 meest gestelde vragen over deelname aan de Blogbox voor jou op een rijtje gezet. 

 

1. Wordt mijn doelgroep aangesproken door de Blogbox?

Rvg is specialist op het gebied van verbinden. Ook bij de Blogbox gebruiken we deze expertise. Bij ieder merk dat zich aanmeldt voor deelname, bewaken wij de juiste match tussen merk en blogger. Dit enerzijds door met een duidelijk thema te werken. Daarnaast door producten te selecteren die bij dezelfde doelgroep passen.En ja, het kan voorkomen dat we op moment dat jullie graag exposure willen geen Blogbox gepland hebben die bij de juiste doelgroep komt. In dat geval kijken we graag met je mee naar andere vormen van influencer marketing.

 

2. Waarom moet ik een bemiddelingsfee betalen en waarop is deze gebaseerd?

Het simpele antwoord zou zijn; Voor niets gaat de zon op. Voor wie met ons samenwerkt op het gebied van de lezersacties in Maxmagazine, Hallo Jumbo of bijvoorbeeld Televizier is het soms even  wennen. Aangezien we daarbij met opdrachtgevers werken is deelname aan die win acties gratis. In geval van de Blogbox ben jij onze opdrachtgever. De bemiddelingsfee die we in rekening brengen is enerzijds gebaseerd op de handelingen en verzendkosten voor de Blogbox. Anderzijds op de uren die wij nodig hebben om het team van bloggers samen te stellen, afspraken met hen te maken, de exposure te monitoren en bloggers waar nodig te herinneren aan gemaakte afspraken. Oftewel, de uren die jij aan het andere (sales) activiteiten kunt besteden in plaats van deze 20 blogger samenwerkingen :-).

 

3. Kunnen we vooraf inzien welke bloggers de Blogbox gaan ontvangen?

Doordat we zeker willen zijn van de juiste match tussen blogger en merken (of producten) benaderen we de bloggers pas nadat vrijwel alle deelnemende merken bekend zijn. Zodra de deelnemende merken compleet zijn wordt de bloggers lijst gemaakt en uiteraard ontvang je deze voordat de box verzonden wordt.Extra tip; zorg dat je alle IG accounts (en bijv Facebook of TikTok accounts) volgt van deze deelnemers. Door de tag die door de bloggers gebruikt moet worden op IG stories, kun jij deze direct delen voor nog meer zichtbaarheid. Daarnaast kun je de gedeelde stories opslaan in de hoogtepunten, zodat de content langdurig terug te vinden is.

4. Welke data kan ik verwachten na een Blogbox deelname?

Gemiddelden Blogbox 2021

Het Blogbox concept is erop gericht om op basis van bartering toch met een brede groep bloggers te kunnen samenwerken, zelfs wanneer je een product hebt met een waarde onder de 100,- per product. En dan met bloggers die er qua bereik wel toe doen binnen hun doelgroep. Deze bloggers vinden de Blogbox met name interessant (en de moeite om op basis van barter mee te werken) omdat het om een combinatie van artikelen gaat die passen binnen een thema of de tijd van het jaar. De bloggers zijn verplicht om de content die ze maken terug te koppelen. Dit past binnen de samenwerking. Het opvragen van overigen (bereik)gegevens past hier niet binnen. Daarom baseren we onze gegevens op de algemene bereikcijfers van de websites en social media kanalen van de bloggers. Mocht je uit een samenwerking meer data willen destilleren? In dat geval kunnen we het beste kijken naar een 1 op 1 samenwerking. Waar de Blogbox zich richt op het geven van een boost aan exposure voor een website en product, kunnen we middels een 1 op 1 samenwerking meer de diepte in.

 

5. Kan ik extra sales verwachten (en hoeveel) door deelname aan de Blogbox? 

Dat kan zeker. Meer dan eens is gebleken dat een product die extra zichtbaar werd middels een Blogbox, daarna uitverkocht raakte. Maar uiteraard kunnen we hier geen enkele garantie voor geven. Wil je graag extra verkoop halen uit je Blogbox deelname en dit in kaart brengen?  Dan adviseren wij je om een persoonlijke kortingscode toe te voegen voor alle volgers van de bloggers. Je kunt hierdoor precies zien welke doelgroep het meest wordt aangesproken en actie onderneemt tot aankoop. Hiervoor maak je een speciale code per blogger voor, die gekoppeld is aan de Blogbox. Lees hier de Blogbox ervaring van Numatic, die gemiddeld 1 product per blogger verkocht door een code in te zetten. 

   

Nieuw!: Ontdek de XXL-BlogBox, download hier de Infographic

Aanmelden voor de Blogbox?

Klik hier! arrow-right-icon

Lees meer

Bekijk meer nieuws arrow-right-icon