Een online persevent voor Influencers in tijden van Corona

Als je ons begin 2020 had gevraagd om een online pers- of influencers event te houden, hadden we 1 antwoord gegeven. ‘Een persevent kan niet online’. Maar inmiddels weten we allemaal dat de Corona-periode ons nieuwe inzichten heeft gegeven.

Toen ons persevent voor influencers eind maart niet door kon gaan i.v.m. de lockdown, wisten we geen andere oplossing dan het te verplaatsen. De lockdown duurde echter langer dan ons geduld en we besloten dat het dan maar online moest gebeuren. Het voordeel van geen alternatief hebben is dat je dan makkelijker iets nieuws probeert, alsof het dan minder erg is als er iets mislukt.

Ons eerste online pers-event

Maar dit eerste online persevent werd gelukkig geen mislukking, het overtrof onze verwachtingen! Alle aanwezige bloggers en influencers waren razend enthousiast en vragen al of het voortaan niet online gehouden kan worden. Scheelt zoveel reistijd en -kosten. En de kinderen thuis, geen probleem!

Inmiddels zijn we alweer een paar dagen verder en zijn we onder de indruk van alle aanvragen van de bloggers. Ons enthousiasme over de merken en producten hebben we blijkbaar goed over kunnen brengen.

BlogBox vs. BlogPanel

We zien hierin ook al het (bedoelde) verschil tussen het resultaat van deelname aan een BlogBox en van een deelname aan rvg’s BlogPanel. Waar we bij de BlogBox met name de bloggers verrassen met producten waarvan wij denken dat het bij hen past, hebben we bij het BlogPanel de mogelijkheid om veel meer over de producten te vertellen en vragen te beantwoorden.

Garden Panelday

We lieten zien hoe de verschillende gardentools van Kärcher werken en konden we alles vertellen over de tuinproducten van lifestylemerk Zoedt. Maar ook lieten we het resultaat zien van een middagje bouwen met de stenen van Cobi. En hoe handig, de Lego van zoonlief werd er gewoon even bijgepakt om te laten zien dat deze prima samen gaan. Maar ook het nieuwe partyspel HINT werd live met de kijkende bloggers gespeeld! We sloten de dag af met een lunch waarbij we de borden en leren schort van DutchDeluxes perfect konden showen. En hoewel de bloggers onze gerechten niet meteen konden proeven, hebben we uiteraard wel onze recepten met ze gedeeld!

Hoewel we er ook enorm naar uitkijken om straks weer de bloggers en influencers te verwelkomen op een paneldag in ons kantoor, heeft deze ervaring ons volop kennis en inspiratie gegeven om ook daaraan een online twist te geven.

 

Lees meer

Bekijk meer nieuws arrow-right-icon