Iets doen is beter dan niets doen – Marketing tips

Een van de leukste dingen aan ons werk is dat we dagelijks ontzettend veel verschillende mensen spreken, die voor de meest uiteenlopende merken werken. Elk met een eigen visie, marketingplan en strategie.

Waar we tot 1,5 maand geleden met hen vooral spraken over zaken als, past influencermarketing bij jullie, welke titel bereikt jouw doelgroep of welke BlogBox is jullie match, gaat het nu over een gemeenschappelijk onderwerp: Is het verstandig om in deze tijd geld en energie te steken in marketing, of zetten we alles on-hold?

Nee inderdaad, wij zijn niet de eerste die hier iets over schrijven en ook wij hebben “het juiste” antwoord niet. Misschien heb je wel iets aan onze marketing tips. 

 

Iets doen is beter dan niets doen

Hoewel we altijd al gaan voor het motto ‘iets doen is beter dan niets doen’, geldt dat in deze tijd helemaal.
In veel gevallen is er nog altijd een doelgroep die interesse heeft in jouw product. Wellicht wordt de focus van stenen winkels verschoven naar online, of is een ander assortiment passend nu iedereen veel thuis is.

Deze verschuiving vraagt om een verandering in de marketing strategie. Laat jouw doelgroep weten welke passende producten in jouw collectie zitten. Of laat weten waar je online goed verkrijgbaar bent.

Doelgroep optimalisatie

Wellicht maak je jouw product of dienst met een aanpassing relevanter voor jouw doelgroep. Zo maakten wij een paar aanpassingen in onze inmiddels bekende BlogBox om te zorgen dat we merk & blogger alsnog met elkaar kunnen verbinden. De merken hebben toch exposure op een belangrijk moment en de blogger heeft een box vol inspiratie voor content.

Concurrentie

Daarnaast is er nog een goede reden om wel iets aan marketing en naamsbekendheid te doen. Een (of meerdere) van jullie concurrenten zal het namelijk wel doen. Waardoor die consument die nu online een stofzuiger, plantenbak of kofferset gaat aanschaffen, jouw concurrent top of mind heeft.

Kosten vs. creativiteit

Uiteraard is het wel verstandig om te kijken welke kosten je wilt en, misschien belangrijker nog, kunt maken.
In een onzekere tijd let je op de uitgaven. Maar zie het als een moment om de creativiteit van het team aan te spreken. Ook zonder grote marketingbudgetten is er van alles mogelijk. Bijvoorbeeld met creatieve of sociale pr campagnes die je via eigen social media kenbaar maakt. Zo schonken Libelle en Margriet ruim 130.000 magazines, die door een andere partij aan ouderen gestuurd konden worden. 

Samenwerken

Je kunt ook nagaan welke influencers in deze tijd opnieuw iets voor je kunnen betekenen. Is een eerdere samenwerking goed bevallen? Wellicht dat je dan nu opnieuw iets voor elkaar kunt doen. Maar denk ook eens aan het opzetten van samenwerkingen met andere bedrijven waardoor je elkaars netwerk kunt inzetten.

En wil je dan de consument een specifiek item uit jullie collectie laten zien. Of wil je een online dealer in de spotlights zetten, dan kunen we wellicht iets voor je betekenen door deelname aan (onze) puzzel&win en bel&win acties waarbij je enkel producten beschikbaar stelt. Hoef je ook niet te beslissen of je wel of geen budget wilt uitgeven. 

Kortom, niets doen is volgens ons geen optie. Het is soms alleen zoeken naar die nieuwe juiste weg. En tot alles weer een beetje normaal wordt… hou vol!

Door: Leonie

Lees meer

Bekijk meer nieuws arrow-right-icon