In de spotlight: Libelle

Onlangs 85 jaar oud geworden, maar jonger en frisser dan ooit. Een 360 graden merk met o.a. de Libelle Zomerweek, Libelle.nl, veel volgers op social media, bookazines, puzzelboekjes én zo’n 18 specials per jaar, is Libelle het grootste vrouwenmerk van Nederland. In 2017 wonnen zij dan ook terecht de Mercur voor Magazinemerk van het jaar.

Libelle was het eerste grote mediamerk dat rvg (destijds nog RVG communicatie) mocht toevoegen aan haar portfolio. Sinds onze samenwerking, die al decennia teruggaat, voorzien we de Bel & Win’s én Puzzel & Win’s van échte Libelle-prijzen. Win-Win

Bij deze lezersacties in Libelle is er niet alleen voor de winnaars iets te winnen. Ook voor merken biedt deze rubriek een mooie kans. 

De win-pagina’s worden door lezeressen gezien als gewenste en redactionele exposure. Zij kunnen iets winnen dat door de redactie is uitgekozen en daarmee ook wordt aanbevolen. Anders dan de advertentiepagina’s worden de win-pagina’s in Libelle-stijl opgemaakt en zijn ze onderdeel van de redactionele kalender.

Uiteraard is Libelle hierin onze opdrachtgever. Naast dat we het hele traject uit handen nemen (van prijs-idee tot ontvangstmoment van de winnaar), is het voor elk magazine belangrijker dan ooit om de doelgroep te prikkelen, bedienen en enthousiasmeren. De geselecteerde te winnen prijzen dragen hier ook aan bij en worden om die reden kritisch beoordeeld door de redactie.

Al met al een mooie win-win. Libelle heeft passende content in het magazine en bieidt merken de mogelijkheid voor exposure op basis van barter bij een grote doelgroep (zo’n 200.000 abonnees en een bereik van 1.496.000). Maar laten we daarbij de winnaar vooral niet vergeten. Want een blije winnaar die op een feestje vertelt over de mooie prijs die ze won bij haar favoriete magazine, is goud waard.Doelgroep

Om te weten of de Libelle vrouw van jouw merk iets zou moeten weten is het belangrijk om te weten wie nou die Libelle vrouw is. Ze is te omschrijven als:

  • Staat middenin het leven
  • Maakt regelmatig uitstapjes
  • Is sociaal en vindt familie en gezin heel belangrijk
  • Is altijd op zoek naar inspiratie op het gebied van wonen, tuin, culinair, mode en beauty. 


Uit ervaring 

Wellicht overbodig om te vermelden dat wij ervan overtuigd zijn dat, in het huidige medialandschap, dit dé manier is om je merk onder de aandacht te brengen van een grote doelgroep. Nog iemand die hiervan overtuigd is, is Aad Zoon, importeur en distributeur van merken de merken Montana, Gaggia, Boneco en Solac. Het inplannen van de lezersacties is inmiddels een vast onderdeel van zijn marketingplan. Hij verteld waarom: 

Wat spreekt je aan in een win-actie? 

‘Dat het low budget is! Adverteren levert te weinig op en is veel te duur momenteel.’

Hoe ervaar je de impact van een lezersactie?

‘Meestal na 4 tot 6 weken is er iets merkbaar.’

Hoe beschrijf je de samenwerking met rvg?

‘Super snel en flexibel!’

Merk je dat er een actie heeft plaatsgevonden?

‘Als het aangeslagen is bellen er wat meer dealers om te bestellen. Binnen 6 weken na een uiting!’

Zou jij een deelname aan andere merken aanbevelen?

‘Zeker, omdat dit de enige nog betaalbare manier is om off-line te promoten.’

Lees meer

Bekijk meer nieuws arrow-right-icon