Wat te doen met Free Publicity in het “gekke jaar” 2021?

Juist dit jaar is het slim om te kiezen voor Free Publicity om je zichtbaarheid te vergroten. Waar we in maart 2020 dachten dat we een periode de kiezen op elkaar moesten zetten, blijkt in maart 2021 dat we voorlopig moeten leven met (de gevolgen van) COVID-19. Eerst zagen we dat bedrijven ook intern in een soort lockdown gingen. Projecten werden stopgezet, budgetten bevroren en orders teruggetrokken. Inmiddels heeft dit plaats gemaakt voor slim, doordacht en soms wat zuinig ondernemen.

Als je Free Publicity slim aanpakt vraagt dit slechts een klein budget, waarmee je toch veel kunt bereiken.

Free Publicity tips van RVG voor 2021:

Pas je doelen aan naar 2021

Start met het verhelderen van je doelen. De doelen waarmee je begin 2020 startte zullen totaal veranderd zijn. Bekijk dus goed wat nu nodig, wenselijk en haalbaar is. Pas wanneer je kunt werken met een duidelijke doelstelling, kan je achteraf bepalen of het budget (of het nu klein of groot is) en jouw inspanningen waardevol zijn geweest.

free-publicity-doelen-2021

Bereik brand exposure door lezersacties

Zet de voorraad die je over hebt (of bezettingscapaciteit van je hotel of bungalowpark), om in brand exposure. Dit kan vrij eenvoudig door deel te nemen aan (onze) lezersacties. Hierbij stel je producten beschikbaar die een magazine als prijs aan een lezer kan geven, bijvoorbeeld in een puzzel&win of bel&win. In ruil hiervoor wordt er bij de actie in het magazine een artikel geplaatst over jouw merk en product. Zonder extra kosten! Een mooie oplossing voor overtallige voorraad door de crisis, geen extra kosten en wél brand exposure.

rvg-onze-media

Zet influencer marketing in voor zichtbaarheid én een hogere SEO (Google) positie

Benut de mogelijkheden van influencer marketing. Bij RVG merken we dat influencer marketing het afgelopen jaar niet alleen exposure oplevert, maar ook je positie in Google kan verhogen. Bloggers met goede SEO-optimalisaties kunnen in één klap een product een stuk hoger laten scoren. 

Het beeld leeft soms dat influencer marketing ook meteen om een groot budget vraagt, maar dat is zeker niet altijd zo. Uiteraard zijn er influencers en bloggers die een vergoeding vragen voor een samenwerking. Maar hierin zijn er ook mogelijkheden om te barteren. Tenminste, als je dit op de juiste manier doet. Belangrijkste regel hierin? Zorg dat “de barter” (de deal) in verhouding is. Wanneer je voor het spreekwoordelijke dubbeltje op de eerste rij wilt zitten, dan zal deze vorm van marketing je wellicht meer kwaad dan goed doen, maar als je het slim aanpakt dan zijn er grote resultaten mogelijk.

Meer weten over de mogelijkheden in 2021 voor Free Publicity? Neem direct contact met ons op!

Lees meer

Bekijk meer nieuws arrow-right-icon